MDN

Bike Totaal Landewé – Interview Martijn Beumers Winkels

Nieuws
donderdag 12 november 2020

De moderne, maar authentieke winkel van Bike Totaal Landwé, zegt het al: ze hebben verstand van fietsen. Martijn Beumers is mede-eigenaar van Bike Totaal Landewé op Zuid en de locatie in het centrum van Enschede.

Hoe ben je zo begonnen met Bike totaal Landewé?

“Toen ik 15 jaar was, zocht ik een leuk bijbaantje. Dat vond ik bij de fietsenmaker op de hoek, waar ik begon met banden plakken, fietsen poetsen en kleine reparaties. Dat vond ik heel leuk, maar ik had nooit de ambitie om daarin verder te gaan. Na de middelbare school heb ik de MLO gevolgd (Middelbaar Laberatorium Onderwijs). Die opleiding heb ik afgemaakt, maar tijdens mijn stageperiode had ik eigenlijk al door dat ik die richting niet op wilde. Na een gesprekje met mijn oude baas (die van de fietsenmaker), vroeg hij of ik niet bij hem wilde werken en daarbij intern een opleiding te volgen. Die kans heb ik gegrepen en zodoende ben ik de fietsenwereld ingerold. Ik leerde enorm veel en wist dat dit de juiste keuze was. Op een gegeven moment kwam ik in gesprek met mijn huidige compagnon. Hij vertelde over zijn plannen en daar werd ik heel enthousiast van. Toen hij mij aanbod om samen met hem zijn eerste franchisewinkel te openen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Destijds heette de winkel nog Fiets City Landewé. Twee jaar geleden is Fiets City overgenomen en gaan wij sindsdien als Bike Totaal Landewé door het leven.”

En jullie zitten hier op een supermooie plek!

“Klopt, daar zijn we ook enorm blij mee. We zijn twee jaar geleden verhuisd van de andere kant van het winkelcentrum, naar deze plek. We hebben toen goed nagedacht over wat de nieuwe indeling van de winkel moest zijn en we hebben er bewust voor gekozen om onze werkplaats wat groter te maken en onze verkoopruimte wat kleiner. Wij zijn namelijk gefuseerd met het filiaal in het centrum van Enschede, waarbij onze winkel in het centrum vooral als verkooppunt dient en deze winkel op Zuid als servicepunt.”

Wat is jouw favoriete moment van de dag?

“Tussen 16:00 en 18:00 uur, het einde van de dag. Dan kun je namelijk terugkijken op de dag naar de reparaties die je hebt gedaan, de fietsen die je hebt verkocht en niet te vergeten, de klanten die je hebt gesproken.”

In de coronatijd hebben we veel zorgmedewerkers geholpen bij een kapotte fiets, om ze snel weer op weg te helpen.

Heb jij een favoriet product van één van je noabers?

“Ik kan niet bij de Zuivelhoeve weglopen zonder iets te halen…
En verder de chinees! Normaal gesproken halen we om de week ons eten bij De Mandarijn. Daarnaast halen we ook alle andere boodschappen hier in het winkelcentrum. We supporten onze locals hier goed, haha!”

Wat moeten mensen écht ontdekken bij Bike Totaal Landewé?

“We leveren goede kwaliteitsfietsen een uitstekende service! Met deze filosofie hebben we, als enige fietsenwinkel in Nederland ooit, twee keer de felbegeerde titel Nederlands ‘fietsenwinkel van het jaar’ gewonnen. Onze website is sinds begin dit jaar helemaal vernieuwd. Daar zijn we erg blij mee, zeker omdat het een verlengstuk is van wie wij zijn. Je kunt een afspraak maken, onze collecties zien en ontdekken waar wij voor staan. Dus, zéker in deze tijden, een ideale coronaproof manier om op zoek te gaan naar je nieuwe fiets. Want dat is wat we gelukkig nog wél kunnen ten tijde van corona: op de fiets stappen en ons mooie Nederland ontdekken!”

Onze vernieuwde website is dé ideale coronaproof manier om op zoek te gaan naar je nieuwe fiets.

En tot slot, wat doe je graag in je vrije tijd?

“Ik heb een vrouw en 2 kinderen. Een zoon van 14 jaar en een dochter van 9 jaar. In de vrije tijd zijn we graag met het gezin op pad. Met vrienden en familie doen we dan graag actieve dingen. Zoals een voetbal toernooitje uitzetten bijvoorbeeld. Of met de hond wandelen. Verder bezoek ik normaal gesproken graag een voetbalwedstrijd van FC Twente. Ik kan niet wachten op het moment dat ik weer in het stadium mag zitten om mijn favoriete club te supporten!”