MDN

Bruna – Interview Robert & Jeanisa Einhaus Winkels

Nieuws
zaterdag 3 oktober 2020

Voor onder andere de populairste (kinder)boeken, tijdschriften en wenskaarten kun je altijd terecht bij de Bruna op Zuid. Ongetwijfeld ben je daar Robert en Jeanisa Einhaus tegen het lijf gelopen, die daar altijd voor je klaar staan met goed advies. De franchise ondernemers zijn drie jaar geleden met hun pand van Hengelo naar Enschede Zuid verhuisd. “De mensen op Zuid zijn enorm vriendelijk”, zegt Jeanisa. “Je vindt hier allerlei culturen bij elkaar en dat maakt het heel divers en gezellig. Geen dag is hier hetzelfde.”

Hoe zijn jullie zo met Bruna begonnen?

Robert: “We zijn inmiddels al 11 jaar franchisers van de Bruna. We zijn eerst gestart in Hengelo, maar zijn drie jaar geleden naar Enschede Zuid verhuisd, omdat we hier meer potentie zagen. Dat bleek terecht, want we zijn nog steeds blij met die keuze.” Jeanisa: “Voorheen hadden we een baan waarbij we veel langs elkaar heen liepen. Toen we kinderen kregen hebben we er heel bewust voor gekozen om samen te gaan werken en zo meer tijd voor elkaar en ons gezin te hebben. We zijn toen op zoek gegaan naar wat bij ons past. Steeds vaker hoorden van andere ondernemers dat een boekhandel erg leuk zou zijn. En precies in die periode kregen we de mogelijkheid om de Bruna in Hengelo over te nemen. Voor we het wisten was het al zover. Persoonlijk vind ik een boekhandel ook erg leuk, want als ik even tijd voor mezelf heb, lees ik graag een boek. Een fijne manier van ontspannen en een momentje voor jezelf.”

Je vindt op Zuid veel culturen bij elkaar, wat heel gezellig is!

Wat is volgens jullie de kracht van Winkelcentrum Enschede Zuid?

Jeanisa: “De mensen zijn hier heel anders dan in Hengelo, daar zijn ze wat gereserveerder. Hier op Zuid is iedereen heel open en vriendelijk. Je vindt hier veel culturen bij elkaar, wat heel gezellig is.” Robert vult aan: “Ook de band met de winkeliers onderling is erg fijn. Je helpt elkaar voort als iemand om hulp vraagt. En andersom staan ze ook voor jou klaar. Dat schept echt een band.”

Wat is jullie favoriete moment van de dag?

Jeanisa: “Met z’n tweeën in de winkel is het altijd flink ‘aanpoten’. Dat is heerlijk, want we werken liever lekker door, dan dat we de hele dag stil staan. Maar van de rustmomentjes tussendoor genieten we dan wel echt. Dan drinken we samen een kop thee tussendoor.”

Wat is jullie favoriete product van één van je noabers?

Robert: “Ik ben gek op de kaas van de Zuivelhoeve en dan in combinatie met de mosterd-dille dipsaus. “Maar het borrelplankje is nooit compleet zonder de mexicano’s van De Zuivelhoeve”, vult Jeanisa hem aan. “Dat zijn van die platte, ronde crackertjes. Echt lekker! Ook halen we daar voor tussendoor vaak een bak yoghurt. Ohja, en niet te vergeten: de zalm van Je Maatje vind ik ook ontzettend lekker!”

We hebben naast boeken, ook een groot assortiment van creatieve spullen voor jong en oud. Zo kun je met het hele gezin creatief zijn!

Wat moeten mensen écht ontdekken bij de Bruna?

Jeanisa: “Wij staan natuurlijk bekend om onze boeken, maar daarnaast hebben we ook een groot assortiment van creatieve spullen voor jong en oud. Denk aan handlettering of een kleurboek voor volwassenen. En de ‘brush pen’ (stift met een perceeltje) wordt ook steeds populairder. Zo kun je met het hele gezin creatief zijn!”

Wat doen jullie graag in je vrije tijd?

Jeanisa: “Ik mag graag sporten en ben daarom geregeld in de sportschool te vinden. Omdat we allebei veel in de winkel staan, besteden we de vrije tijd graag als rustmomenten. Even gas terugnemen en een moment nemen voor jezelf, maar ook voor elkaar en de kinderen. Robert: “Onze kinderen zijn inmiddels 15 en 18 jaar dus die hebben inmiddels ook hun eigen planning. Maar we proberen nog steeds geregeld leuke dingen te doen met elkaar.”