MDN

Eerste bomen geplant in strijd tegen hittestress

Nieuws
vrijdag 8 december 2023

De eerste symblische boom is geplant!

Na een lang gekoesterde wens van de wijkraad Wesselerbrink zijn de eerste bomen geplant in het kader van de strijd tegen hittestress. Twee jaar geleden heeft de wijkraad vernomen dat er in de stad twee hitteplekken opvielen op de kaart van Enschede, waaronder Winkelcentrum Enschede Zuid.

De wijkraad Wesselerbrink houdt zich onder andere bezig met de wijkbudgetten, die onder andere worden besteed aan een fijne en mooie leefomgeving voor de bewoners van Wesselerbrink. In dat kader heeft de wijkraad het idee opgepakt om hier een “hot item” van te maken, namelijk de bestrijding van hittestress in Wesselerbrink. Er is een aanzienlijk budget vrijgemaakt om een deel van de eerste opstart te bekostigen.

Het onderwerp van de wijkraad kwam eind 2022 ook op de agenda van wethouder Marc Teutelink. In de nieuwjaarsspeech van januari 2023 heeft wethouder Marc Teutelink hier een persoonlijk punt van gemaakt, met de belofte zich er hard voor te maken dat dit jaar de eerste bomen geplant zouden worden.

Amper een jaar later is de eerste fase aangeplant. Symbolisch heeft wethouder Marc Teutelink vandaag onder het toeziend oog van de wijkraad Wesselerbrink en een aantal ondernemers van het winkelcentrum de eerste boom geplaatst. Namens de ondernemers van het winkelcentrum danken wij de wijkraad Wesselerbrink voor het fantastische werk dat zij verrichten.