MDN

Westendorp – Interview Lars Westendorp

Nieuws
zaterdag 20 juni 2020

Het vakmanschap straalt er vanaf wanneer we binnenlopen bij Westendorp Schoenmakerij & Sleutelspecialist. Doordat ze de machines waarom ze de schoenen repareren in de winkel hebben staan, heb je direct een kijkje in de keuken. Ook zien we wel honderden verschillende soorten sleutels op een rij hangen. Lars Westendorp heet ons van harte welkom.

Lars, hoe ben je zo begonnen bij Westendorp?

“Ik ben de zoon van. Mijn vader heeft zo’n 45 jaar geleden de winkel overgenomen van zijn huidige baas. Toen ik 16 was begon ik als bijbaantje te werken bij mijn vader. Dat was natuurlijk makkelijk. Hoewel ik vooral het sleutelvak erg leuk vond, was het niet per se mijn wens om mijn vader achterna te gaan. Misschien is het ook de leeftijd hoor – dat je je niet wilt laten sturen door wat je vader doet haha. Ik heb wat andere dingen geprobeerd, zoals werken bij een fietsenmaker, want ik wilde wel graag met mijn handen werken. Toen ik 18 was, werd ik school een beetje beu. Ik wilde graag aan de slag. Toen ben ik toch teruggegaan naar mijn vader en begon me verder te verdiepen in het vak en leerde steeds meer. Inmiddels doe ik dit werk nu al een aantal jaren met heel veel plezier.”

Wat vind jij de kracht van Winkelcentrum Zuid?

“Sinds ze met het winkelcentrum aan de gang zijn gegaan, is het hier enorm opgeknapt. Alles is ook goed geregeld, met beveiliging en alles. We hebben in het winkelcentrum een mooie mix van winkeliers met kleine, lokale winkeliers en een aantal grote namen. Daarom kun je hier eigenlijk alles vinden. We hebben ook een vestiging in de stad, maar je merkt nu meer dan ooit dat lokaal kopen belangrijk is. We hoeven het niet meer te hebben van toevallige voorbijgangers, maar mensen komen gericht bij ons. Die omslag hebben wij de laatste jaren wel gemerkt.”

Ik zou voor geen goud willen ruilen met iemand met een kantoorbaan. Deze baan is dus helemaal perfect voor mij.

Wat vind jij het leukste aan je werk?

“Hoewel ik natuurlijk het sleutel- en schoenmakerijvak zelf heel leuk vind, vind ik het ondernemen het allerleukste om te doen. Zo blijf je altijd bezig met nieuwe dingen ontdekken en kijken waar de kansen liggen. Daarnaast vind ik het geweldig om met mensen te kunnen werken. Ik zou voor geen goud willen ruilen met iemand met een kantoorbaan. Deze baan is dus helemaal perfect voor mij.”

Mensen denken al snel dat een autosleutel niet meer te repareren valt, maar wij bewijzen vaak het tegenovergestelde. En vaak voor de helft minder geld dan bij een autodealer!

Wat moeten mensen écht ontdekken bij Westendorp?

“Wat mensen vaak niet weten is dat wij ook autosleutels repareren. Mensen denken al snel dat hun automatische sleutel stuk is, terwijl het vaak nog goed te repareren valt. En gaan ze naar hun autodealer, dan zijn ze vaak het dubbele kwijt aan kosten. Voor hetzelfde werk! Daarnaast vinden we het ontzettend leuk om autosleutels te repareren, dus kom gerust bij ons langs!”

Vrije tijd/hobby’s?

“Ik mag graag gamen met vrienden. Vroeger zat ik op voetbal en fietscrossen, maar inmiddels zit ik niet meer bij een sportvereniging. De verplichtingen gingen mij op een gegeven moment tegenstaan, dus ben ik overgestapt naar het fitnessen. En daar heb ik veel plezier in.”

Tot slot, zou je nog iets willen meegeven aan de mensen omtrent corona?

“Let een beetje op elkaar. Zo houden we samen de situatie veilig voor iedereen.”